Termoruder

Har du punkterede termoruder?

Hvis du bor i en bolig med termoruder – og det gør de fleste, eftersom det blev almindeligt at bruge termoruder for omkring 50 år siden, og stort set alle ruder, der er blevet opsat siden da, har været termoruder.

(At kvaliteten af termoruderne er blevet noget bedre gennem årene, er så en anden historie …)

– så har du måske bemærket, at nogle af nævnte termoruder godt kan komme til at se lidt slørede eller ’tågede’ ud? Hvis svaret er ja, så er det ret sandsynligt, at du er indehaver af en såkaldt punkterede termorude, og det skal der gøres noget ved.

shutterstock 1028127205
shutterstock 1578175780 1
Termoruder

Hvad er en punkteret termorude egentlig?

En punkterede termorude er en termorude, der er blevet utæt. Derfor kan der komme fugt ind mellem de glaslag, der udgør termoruden. Det har en smule betydning for isoleringsevnen og temmelig meget betydning for æstetikken. For der er ikke meget ved store panoramavinduer, hvis de er helt duggede eller slørede.

Men frygt ej – Det Klare Udsyn kan hjælpe. Vi udfører punkteret termorude reparation hurtigt, effektivt og præcist, så de igen bliver tætte og glasklare; nøjagtigt som ruder bør være.

Få et uforpligtende tilbud

Glas med garanti

Det Klare Udsyn er en professionel glarmester, som udfører alle opgaver, der har noget med glas at gøre i og omkring København. Vi har mere end 35 års erfaring – vores forretning blev etableret i 1997, men vores erfaring strækker sig endnu længere tilbage, så vi ved, hvad vi laver, og vi udfører altid en opgave til punkt og prikke.

Termoruder

Hvorfor punkterer termoruder?

Ofte er det tætningen mellem bundglaslisten – den glasliste, der er i bunden af vinduesrammen – og selve termovinduet, der er blevet utæt, som er årsag til en punkteret termorude. Bundglaslisten er ofte af træ, hvilket er et sårbart materiale. Bundglaslister i aluminium er noget mere hårdføre – og de kræver heller ingen vedligeholdelse.

Hvordan opdager jeg, at ruden er punkteret?

En termorude består af flere lag glas, som er helt forseglede. Bliver forseglingen brudt, kan der trænge fugt ind mellem lagene, og det giver dug mellem glaslagene, som viser sig som en slags tåge.

Ud over at det ikke er særlig kønt, påvirker det også termorudens isoleringsevne, så har du punkterede termoruder, er det en god idé at få dem skiftet. Det kan vi hjælpe dig med hos Det Klare Udsyn.

Hucrlv2Q scaled
lkJHd8pw scaled
Termoruder

Dækker forsikringen en punkteret termorude?

Desværre kan man ikke forsikre sig mod punkterede termoruder. Det skyldes bl.a., at en punktering er en ’diffus’ skade uden synlige fejl på ruden. Det er desuden heller ikke muligt at forsikre sig mod andre glasskader, hvor der ikke er et direkte brud på ruden/glasset.

Det er imidlertid værd at bemærke, at de fleste producenter af termoruder giver en lang garanti på punkteringer – typisk mellem 5 og 10 år – så hvis du opdager en eller flere punkterede termoruder derhjemme, er det en god idé lige at tjekke, hvor gamle ruderne er. Er de yngre end det, garantien dækker, er det vindues producenten, der er forpligtet til at betale nye ruder.

Hjælp til vinduets relaterede forsikringssager

Selv om det ikke er muligt at forsikre sig mod punkterede termoruder, er du altid velkommen til at kontakte os hos Det Klare Udsyn, hvis du har en anden glasrelateret forsikringssag, eller du har en eller flere termoruder, du skal have skiftet. Vi har mange års erfaring inden for termoruder og glasskader i det hele taget og rykker hurtigt ud.

Få et uforpligtende tilbud

Kontakt os via telefon eller vores kontaktformular.
Vi ser frem til at høre fra dig
Termoruder

Udskiftning af punkterede termoruder

Når solen skinner fra en skyfri himmel, og aftenerne bliver lysere, er der ikke meget, der er bedre, end når vinduerne er helt nypudsede, og lyset kan strømme ind i rummene og give liv og næring til mennesker og planter. Derfor er det også frygteligt irriterende, når de nypudsede ruder pludselig bliver skæmmet af en eller flere duggede, ja, nærmest ’tågede’, ruder.

Hvis en eller flere af dine termoruder dugger/tåger, og du ikke kan slippe af med det næsten mælkehvide skær, uanset hvor meget du pudser og polerer, så har du med stor sandsynlighed en punkteret termorude. Heldigvis kan en punkteret rude godt skiftes, og det kan vi hjælpe dig med her hos Det Klare Udsyn.

Vi fikser skaden hurtigt og professionelt – kontakt os på mail eller telefon for et uforpligtende tilbud på at skifte dine punkterede termoruder. Så kan lyset igen strømme frit gennem dine ruder og give dig det udsyn, du fortjener.

IMG 1555 scaled 1

Har du et punkteret vindue?

Udfyld vores kontaktformular, og fortæl os hvordan vi bedst muligt kan hjælpe dig.

Kontakt os

Få et uforpligtende tilbud

Vi svarer indenfor 24timer