Termoruder

Termoruder med lyddæmpning

Bor du ud til en trafikeret vej, har du en jernbane i baghaven, eller bor du lige tæt nok på byens – eller festens – centrum, så kan termoruder med lydisolering være noget for dig. lyddæmpende vinduer er også ideelle for dig, der generelt har brug for ro, når du er indendørs med vinduerne lukket, uanset om du bor i midten af byen eller med udsigt til marker og enge og entusiastiske fugle, der kvidrer.

Måske har du affundet dig med det, for hvis alternativet er at flytte, er støjen måske til at leve med? Heldigvis findes der mindre drastiske metoder til at blive støjen kvit end at flytte: Du kan få støjdæmpende vinduer!

E F7vmYA scaled
BUelqf4g scaled
Termoruder

Fordele ved lyddæmpende vinduer

Få et uforpligtende tilbud

Glas med garanti

Det Klare Udsyn er en professionel glarmester, som udfører alle opgaver, der har noget med glas at gøre i og omkring København. Vi har mere end 35 års erfaring – vores forretning blev etableret i 1997, men vores erfaring strækker sig endnu længere tilbage, så vi ved, hvad vi laver, og vi udfører altid en opgave til punkt og prikke.

Termoruder

Har du støjgener tæt på din bolig?

Bor du i et område som er udsat for støjgener fra f.eks. jernbane eller tung trafik, vil støjreducerende vinduer være en god løsning. Lyd måles i decibel (dB) og støj fra jernbane og bytrafik ligger omkring 65 dB. Et almindeligt vindue har ca. en lydisoleringsevne på 30 dB, hvilket derfor vil lade ca. 35 dB indenfor.

Støjen i et beboelsesrum skal helst ikke overstige 30 dB. Dette kan dog nemt afhjælpes ved brug af lyddæmpende glas, som er specielt udviklet til formålet.

Hos Det Klare Udsyn kan vi skifte dine almindelige termoruder for dig og erstatte dem med termoruder med lydisolering. Ruderne kan dæmpe lyden lidt eller meget – alt efter tykkelsen på glasset kan. Det vil sige, at hvis du bor tæt på en lufthavn (flytrafik siges at blive opfattet som mest støjende/generende), skal støjen dæmpes så meget som muligt, mens det ikke er nødvendigt at dæmpe støjen helt så meget, hvis du ’bare’ er generet af almindelig gadestøj.

Hucrlv2Q scaled
lkJHd8pw scaled
Termoruder

Kraftig lydisolering med flere lag glas

Det er altså tykkelsen på glasset, der har noget at sige i forhold til dæmpningen af lyden, men antallet af glaslag og afstanden mellem dem er også en vigtig faktor. For optimal lydisolering (helt op til 50 dB!) er det en god idé at vælge trelags termoruder med forskellige tykkelser glas, der er placeret med forskellig afstand. Er det ene lag glas lamineret, er det helt ideelt.

Hvordan virker lydisolerende ruder?

Lyddæmpende vinduer er opbygget med glas i forskellige tykkelser. Den lyd som mennesker kan opfatte består af bølger, og to stykker glas i samme tykkelse kan sættes i svingninger og bremser ikke lyden. Ved at ændre lidt på konstruktionen, så det ene glas er lidt tykkere end det andet, bryder man lydbølgerne og derved dæmper man lyden.

En yderligere støjdæmpning opnås, når det ene glaslag i ruden er lamineret, da forskellen mellem materialetyperne bryder lydbølgerne, som derved dæmpes. En lydisolerende ruder ligner en helt almindelig energirude. Det er kun når man kommer helt tæt på, at det er muligt at se en lille forskel.

Få et uforpligtende tilbud

Kontakt os via telefon eller vores kontaktformular.
Vi ser frem til at høre fra dig
Termoruder

Hvad er støjdæmpende vinduer?

Støjdæmpende ruder er termoruder med tykkere glas end traditionelle termoruder, med lamineret glas og/eller med forskellige tykkelser af glas. Det, der adskiller de støjdæmpende ruder fra almindelige termoruder er, at de støjdæmpende ruder, som navnet antyder, bidrager effektivt til lydisolering.

Når du skifter til støjreducerende vinduer, er det vigtigt, at hele vinduets konstruktion, herunder karm, ramme, fuge, mv., er hel og korrekt fremstillet. For det nytter jo ikke meget, at ruden dæmper støjen, hvis den kan snige sig ind gennem en utæt samling. Det Klare Udsyn kan hjælpe dig med at tjekke vindueskonstruktionen og naturligvis at skifte til lyddæmpende vinduer.

shutterstock 420463105
yO0AlYpg scaled
Termoruder

Det Klare Udsyn kan skifte til støjdæmpende vinduer

Det Klare Udsyn kan bidrage til lydisolering ved at skifte til dine ruder ud med lyddæmpende glas af lige præcis den type og tykkelse, du gerne vil have. Vi kan også rådgive omkring, hvilken type støjdæmpende vinduer, vi mener, vil fungere bedst hos dig, alt efter om du er meget plaget af støj, eller blot moderat generet. Den mest effektive støjdæmpning kan opnås med et lyddæmpende vindue som kan reducere lyden helt op til 50 dB – det svarer til, at ruden helt kan blokere lyden af en samtale, der bliver ført i en helt almindeligt stemmeleje.

Kontakt Det Klare Udsyn for et uforpligtende tilbud og en eventuel demonstration. Og forbered dig på at blive overrasket over, hvor stor en forskel termoruder med lydruder kan gøre!

Skal vi lydisolere?

Udfyld vores kontaktformular, og fortæl os hvordan vi bedst muligt kan hjælpe dig.

Kontakt os

Få et uforpligtende tilbud

Vi svarer indenfor 24timer