Hærdet glas

Hvad er hærdet glas?

Hærdet glas har fået en special forarbejdning, der gør, at det er mange gange stærkere end almindeligt glas. Hærdet glas har gennemgået en proces, hvor det er blevet opvarmet til ca. 650 grader og derefter afkølet. Denne hærdning af glasset gør det op til 4-6 gange stærkere end almindeligt glas, hvilket er utroligt vigtigt ved eksempelvis store vindpåvirkninger. Det er ikke brudsikkert, men betydeligt sværere at slå i stykker.

Det hærdede glas gør, at ruden ikke splintrer med skarpe skår, hvis der ryger en hård genstand ind i den – i stedet knuses ruden i mange tusinde stykker på størrelse med småsten. Stykkerne er ikke skarpe, så man undgår for store, dybe snitsår, hvis man får nærkontakt med den knuste rude. Denne type af sikringglas er meget velegnet til indgangspartier, døre, busskure, tag, mv. Hærdet glas anvendes desuden til brusekabiner, glasdøre, facadebeklædning og andre steder, hvor der er risiko for at lave huller/hak i overfladen, da hærdet glas er mindre tilbøjeligt til revnedannelse og brud.

Hærdet glas er mest sårbar på kanterne. Derfor kommer alt hærdet glas med en kantbearbejdning, således kanterne er let brækkede (skrå kanter). Det gør glasset mindre sårbart for slag på kanterne.

wX iVQXQ scaled
glassrekkverk rf 2048x1250 1
Hærdet glas

Hærdet glas er velegnet til

Få et uforpligtende tilbud

Glas med garanti

Det Klare Udsyn er en professionel glarmester, som udfører alle opgaver, der har noget med glas at gøre i og omkring København. Vi har mere end 35 års erfaring – vores forretning blev etableret i 1997, men vores erfaring strækker sig endnu længere tilbage, så vi ved, hvad vi laver, og vi udfører altid en opgave til punkt og prikke.

Hærdet glas

Hvad er et hærdemærke?

Alt hærdet glas kommer med et stempel, kaldet et hærdemærke, der beskriver, at glasset er lavet i overensstemmelse med Europæisk standard EN 12150. Hærdemærket er rundt (Ø20mm) og brændt ind i glassets hjørne – typisk nederste venstre hjørne. Hærdemærket er gråligt, og er ikke specielt tydeligt. Vælger du hærdet glas uden et stempel, er glasset ikke godkendt efter Europæisk standard EN 12150.

Der er ikke som standard hærdemærke på stænkplader eller almindelige hærdede glasplader, der er kun på termoruder og hærdet glas til terrasse. Hvis du ønsker et hærdemærke på stænkplader eller en almindelig glasplade, så kontakt os umiddelbart efter din bestilling, eller skriv en besked i notatfeltet i bestillingsprocessen. Hærdet glas uden hærdemærke er fremstillet på præcis samme måde som hærdet glas med hærdemærke. Der er kun mærket til forskel.

IMG 0253 scaled 2

Har du brug for hærdet glas?

Få gode råd ved at kontakte Det Klare Udsyn, hvor du også kan få et godt tilbud. Kontakt os på mail eller via vores kontaktformular på vores hjemmeside, Så giver vi dig et uforpligtende tilbud, der bliver svært at sige nej til.

Kontakt os

Få et uforpligtende tilbud

Vi svarer indenfor 24timer