2116 2021 / 4449 2699 Brug for hjælp? Ring til os nu

Termorudens historie

Den store forskel

Termoruder er en teknologi der vandt indpas i 1800-tallet, da man fandt ud af at distancen mellem ruderne, og især luftrummet imellem dem, forbedrede rudens isolerende effekt drastisk. Selvom den almindelige termorude er en aldrende standard, er den basale idé omkring termoruden stadig definerende for måden man producerer energiruder på, selvom teknikken efterhånden er forfinet.

Termoruden fik sit navn naturligt efter sin høje evne til at holde varmen inde og kulden ude. Den revolutionerende idé resulterede i et forbedret indeklima, betydeligt lettere opvarmning af huse og en enorm reducering af varmetab, og denne teknologi er nu videreudviklet til den imponerende effektive energirude.

Energiruder sikrer et minimalt varmetab ved at lade solens lys ind, og derefter reflektere varmen tilbage i huset. Derved sikres man ikke alene en betydeligt lavere varmeregning, men også en markant reduceret miljøbelastning.

genial løsning

Isoleringsevnen i en energirude forbedres så meget, fordi man udfylder hulrummet mellem glasruderne med luftarter som krypton eller argon. Disse gasser har en meget lav varmeledningsevne, og bremser derfor udvekslingen af varme mellem de to glaslag. Dette giver en kraftig isolerende effekt, som endda kan suppleres af endnu flere fordele – hvis man eksempelvis varierer tykkelsen af de to, eller tre, glaslag, kan ruden virke kraftigt lydisolerende. Desuden er det inderste glaslag i en energirude dækket af en belægning der om sommeren har en solafskærmende effekt, imens den om vinteren bremser varmeudstråling.

Energiruder er den nuværende standard indenfor glaspaneler, og afløser dermed den forældede termorude, men hvis man virkelig søger en garanti for at have investeret i en optimal løsning, kan vi anbefale en 3-lags energirude. Disse har markedets højeste isolationseffekt, og vil ofte give en mærkbar forbedring, både i indeklimaet og økonomien. Når beslutningen er taget om at investere, er det sund fornuft at investere i godt håndværk – som både holder solvarmen inde og kulden for døren.

Få et uforpligtende tilbud på 2116 2021 / 4449 2699 eller benyt vores Kontaktformular