2116 2021 / 4449 2699 Brug for hjælp? Ring til os nu

Termoruder med energiglas

OPBYGNING AF EN TERMORUDE

Hvor almindelige termoruder typisk består af to lag glas placeret med en vis afstand og et hulrum fyldt med luft eller en isolerende gasart, er termoruder med energiglas væsentligt mere isolerende og dermed energieffektive. Selv om opbygningen af termoruder med energiglas egentlig ligner den traditionelle termorudes til forveksling, er energirudernes yderside af det inderste glaslag forsynet med en meget tynd belægning af metal.

Sådan fungerer en termorude

Mens ruden sørger for, at sollyset trænger ind i boligen, sørger metalbelægningen for, at en stor del af varmen bliver reflekteret tilbage i rummet. Det skaber et godt varmeklima og gør, at der er en del penge at spare på varmeregningen.

Termoruder med et, to og tre lag energiglas

Termoruder med energiglas fås med både et, to og tre lag glas. Isoleringsevnen stiger proportionelt med antallet af glaslag, hvilket vil sige, at termoruder med tre lag glas isolerer bedre end et enkelt lag glas. Sidstnævnte egner sig imidlertid godt til forsatsrammer eller koblede rammer, hvor trelagsglas ikke fungerer optimalt.

Spar penge med energiglas

Selv om det kan føles som lidt af en udskrivning at skifte ruderne ud, så er der nogle fordele, der er svære at overse. Rent økonomisk er det værd at bemærke, at investeringen typisk er tjent hjem på 2-3 år grundet en lavere varmeregning og en højere ejendomsvurdering. Derudover hjælper termoruder med energiglas væsentligt på indeklimaet – du slipper for træk fra ruderne, du vil ikke opleve så meget kondens, og der vil være en automatisk forebyggelse af skimmelsvamp indenfor.

Det Klare Udsyn kan skifte dine ruder

Hvis dine vinduer trænger til en udskiftning, eller du har en meget høj varmeregning uden nogen særlig grund, er det en god idé at kigge nærmere på termoruder med energiglas. Kontakt Det Klare Udsyn for et uforpligtende tilbud. Fang os på telefon eller mail – så tager vi en snak om dine ruder. Vi kommer også gerne forbi og kigger på din bolig/dit kontor, hvis du ønsker det, så vi sammen kan finde den bedst mulige løsning.

Termoruder med et, to og tre lag energiglas

Sikkerhedsglas bruges til ruder, hvor man vil undgå personskade, hvis ruden skulle gå i stykker. Ruder med sikkerhedsglas anbefales til vindueselementer eller terrassedøre, der går fra gulvhøjde, og til højt placerede vinduer, fx tagvinduer. Det inderste lag glas er enten hærdet eller lamineret, så der ikke falder store skår ned, hvis ruden går i stykker.

 

Det Klare Udsyn kan skifte dine ruder

Solafskærmende ruder fungerer ligesom en almindelig energirude, ved at en tynd metalbelægning reflekterer en del af varmen tilbage i rummet. Samtidig kaster den en større del af den udefrakommende varme fra sollyset tilbage igen, så det ikke trænger ind i huset.

Spar penge med energiglas

Trelagsruder er den kraftigste lydisolering fås med trelagsruder, hvor glassene har forskellig tykkelse, og afstanden imellem dem også er forskellig. Den bedste dæmpning opnås, hvis det ene lag glas er lamineret. Trelagsruder kan dæmpe støj med helt op til 50 dB.

Få et uforpligtende tilbud på 2116 2021 / 4449 2699 eller benyt vores Kontaktformular