2116 2021 / 4449 2699 Brug for hjælp? Ring til os nu
Sikkerhedsglas hvad er det?

Sikkerhedsglas hvad er det?

Back to Services
2 tirs 2018 alex Comments: 0

Der findes to typer af sikkerhedsglas – hærdet og lamineret. De to typer har hver deres fordele alt efter hvilken effekt man ønsker at opnå.

Hærdet glas

  • Det har gennemgået en proces, hvor det er blevet opvarmet til ca. 650 grader og derefter afkølet. Denne hærdning af glasset gør det op til 5 gange stærkere end almindeligt glas, hvilket er utroligt vigtigt ved de store vindpåvirkninger
  • Hærdet glas anvendes desuden til brusekabiner, glasdøre, facadebeklædning og andre steder, hvor der er behov for at lave huller/hak i overfladen, da hærdet glas er mindre tilbøjeligt til revnedannelse og brud.
  • Når glasset splintres vil glasset gå i mange tusinde stykker. De er ikke skarpe, så man undgår personskade med store snitsår.
Sikringsglas til butik, der har forhindret et indbrud.
  • Lamineret sikkerhedsglas fungerer ved at man laminerer to eller flere lag glas lægges sammen med en plastisk plastfolie. Herefter varmes glasset op, så folien smelter sammen med glasset og bliver glasklart. Det er netop dette det, som gør det laminerede sikkerhedsglas så stærkt. Ved et evt. brud hæfter glassplinterne sig fast i plastfolien i lamineret glas. Dette minimerer risikoen for skæreskader og giver lamineret glas sikre brudegenskaber.
  • Det er den stærkeste løsning at kombinere de to typer sikkerhedsglas og lave et glas, der er både hærdet og lamineret.
  • Sikringsglas sikrer mod indbrud, hærværk og skud. Ved skudsikre glas kan man øge antallet af glas og folie alt efter hvor sikkert det skal være.

Få et uforpligtende tilbud på 2116 2021 / 4449 2699 eller benyt vores Kontaktformular

×