Energiruder – Termoruder med varm kant

Energiruder – Termoruder med varm kant

Hvad er energiruder med varm kant?
Har du hørt om energiruder med “varm kant”? Og undrer du dig også over, hvad denne konstruktion egentlig dækker over? Læs med her og bliv klogere!

Kanter, afstandsprofiler og kuldebroer
Når man taler om “kanten” i en rude, så taler man om det område, som eksisterer imellem de to ruder. Altså det, som søger for, at der er det mellemrum imellem glasstykkerne, som essentielt set giver termoruden dens isolerende effekt. Det er det, som nogen også vælger at kalde for rudens “afstandsprofil”.

Tidligere var det helt anderledes

Førhen så var kanten lavet af forskellige materialer, som i høj grad kunne virke ledende. På den måde var det på dén tid sværere at lave helt tætte vinduer – de ville altid, på trods af glasdobbeltlaget – have kanten, der ødelagde en del af dobbeltglassets isolerende arbejde. Siden da har teknologien udviklet sig, og i dag er man langt bedre til at konstruere vinduernes kanter så de ikke eller i hvert fald næsten ikke lader noget af varmen snige sig ud.

Vi lever rent faktisk i en spændende og priviligeret tid

Ja, teknologien er fantastisk! Og vi kan, selvom det også er en presset tid, vi lever i, være glade for at vi trods alt befinder os på et sted i historien, hvor vi kan nyde godt af at videnskaben inden for vinduer og isolering af vinduer er nået så langt, som den jo egentlig er.

Andre artikler

Støjdæmpende ruder

Støjdæmpende ruder Støjdæmpende ruder kan være en god løsning for dig, som døjer med støjgener fra det omkringliggende miljø, eller som måske bare har en ekstra følsom høresans. Læs med her og se hvad vores team har at fortælle om støjdæmpende ruder og deres effekt. Støjdæmpende ruder som middel for…

Solafskærmende termoruder

Solafskærmende termoruder Er du heldig at være indehaver af en bolig med sydvendte vinduer? Eller bor du højt i en bygning, hvor de fleste ruder er vendt mod syd-vest eller syd-øst? Da kender du nok til følelsen af at have en form for had-kærlighedsforhold til solen. I vinterhalvåret er du…

Skift til energiruder

Skift til energiruder Har du også undret dig over, hvad energiruder egentlig ér? Så er du kommet til de rette! Vi har her på siden samlet en selektion af de vigtigste facts angående termoruder. Læs med herunder og bliv klogere! Energiruder er den mest udbredte type rude i dag. Ruden…

Få et tilbud i dag

Ønsker du udskiftning af termoruder til energiruder så er vi ved Det Klare Udsyn altid klar til at hjælpe. Du er altid velkommen til at kontakt os os for et uforpligtende tilbud og vi anbefaler gerne en specifik type energirude, hvis du er i tvivl om hvilken type energivinduer, som egner sig bedst til dit projekt.

Uanset hvilken opgave der har med glas at gøre kan vi hjælpe dig.

Kontakt os for mere information og vi kommer hurtigt tilbage med et tilbud.

Kontakt os

Få et uforpligtende tilbud

Vi svarer indenfor 24timer